Finisterra AS har ene agenturet i Skandinavia for Protimeter, Tramex, og Omnisense, alle ledende innen fukt og klimaovervåkning i verden.

Vi har nå tatt frem nye sensorer, og hylser som er spesialtilpasset den nye Norske standarden for måling i betong. NS3511.

Nye sensorer

Sensorene er en variant av Hygrostick som er den mest brukte sensoren for måling av relativ luftfuktighet i Norge. Den nye sensoren er kun 36mm lang, og er designet for å gjemmes nede i bunnen av hylsen. Det at hele sensoren forsvinner ned i hylsen vil muliggjøre måling over flere dager og uker uten at du risikerer at sensor blir fysisk skadet, eller stjålet.

De nye sensorene har doble o-ringer som tetter meget godt mot hylseveggen rett over sensorelementet, noe som igjen minsker luftvolumet som må komme i balanse med fukten i betongen. Dette vil sikre at klimaet raskt kommer i balanse med fukten i betongen.

De nye sensorene leveres også med et 3 punkt kalibrering sertifikat.

Nye hylsetyper

De to nye hylsetyper er også spesialtilpasset tilpasset den nye Norske standarden. Hylsene skal nå kun være åpne i bunnen, og sikre god tetting mot både betongen, og mot sensoren. Den ene typen hylse har et gjenget parti som lett kan tilpasses måledybden den andre har en glidefunksjon. Den nye sensoren, og de nye hylsene vil sammen gjøre at du kan lese av riktige verdier i betong langt raskere.

For å montere, og lese av sensorene i hylsen kreves et spesialverktøy.

Ta kontakt med Tom Robert Sletta (tsletta@finisterra.no) hvis du har noen spørsmål.